AZ ÁLLATKÍSÉRLETEK BESZÜNTETÉSÉÉRT FOLYTATOTT KÜZDELMÜNK


Mi, akárcsak Ön, nem szeretjük annak a gondolatát sem, hogy állatkísérletek a mai napig léteznek. Évtizedekkel ezelőtt, a MAC volt azon legelső szépségipari cégek egyike, amely az állatkísérleteket kiváltó alternatív módszereket kezdett el használni. Az alternatív módszerek léteznek, de nem mindenhol elfogadottak. Annak ellenére, hogy mi magunk nem végzünk állatkísérleteket, jogszabályi előírások folytán, termékeinket ill. azok összetevőit bizonyos országokban, mint pl. Kína, állatkísérleteknek vethetik alá. Ha rajtunk múlna, az alternatív módszerek világszerte elfogadottak lennének, és azon dolgozunk, hogy ezt a célunkat elérjük. Nemrégiben partnerségi megállapodást kötöttünk a the Institute for In Vitro Sciences (IIVS) nevű szervezettel, melynek küldetése, hogy a nem állatok bevonásával megvalósuló kísérleti módszerek elterjedését és elfogadottságát világszerte előmozdítsa. Az IIVS International Outreach Programjának támogatásával, mely kutatók számára nyújt támogatást és segíti az alternatív módszerek elfogadottságának növelését, azon dolgozunk, hogy változást hozzunk ezen a téren. A MAC már korábban is kiállt nehéz ügyek mellett és elkötelezett az állatkísérletek betiltásáért vívott harcban. A MAC egy olyan világért dolgozik, ahol nem léteznek állatkísérletek.

 

 

GYIK


Az alábbiakban megválaszoljuk a nekünk leggyakrabban feltett kérdéseket. Amennyiben további kérdései lennének, kérjük, kattintson ide, és e-mailben megválaszoljuk kérdéseit. Célünk a párbeszéd fenntartása.

 

 • Hogyan teszteli a MAC a termékeinek biztonságát ill. hatékonyságát?
  Önként jelentkezőkkel ill. in vitro kísérleteket folytatunk saját vagy külső laboratóriumokban.

 • A M·A·C folytat állatkísérleteket?
  Mi magunk nem végzünk állatkísérleteket, de jogszabályi előírások miatt termékeinket ill. azok összetevőit bizonyos országokban, mint Kína, állatkísérletekkel ellenőrizhetik.

 • Mit jelent az, hogy “jogszabályi előírások folytán”?
  Bizonyos tudományos vagy állami szervezetek végezhetnek állatkísérleteket a kozmetikai termékek ill. azok összetevőinek biztonságosságának megállapítása érdekében, ill. megkövetelhetik ilyen kísérletek elvégzését. Például, ahhoz, hogy termékeinket Kínába tudjuk importálni, a kínai kormány előírja valamennyi kozmetikai termék importőr számára, hogy térítse meg az állatkísérletek költségét, mely kísérleteket ezt követően a kormány megbízásából eljáró laboratórium végzi el.

 • Miért követeli meg a kínai kormány az állatkísérleteket?
  A kínai kormány azért követelheti meg a termékek biztonságosságának alátámasztására az állatkísérleteket, mert még nem fogadták el az alternatív módszereket. Miután az állampolgáraik biztonságáért ők felelnek, elővigyázatosságukat megértjük. Ugyanakkor mi másképp gondolkodunk, és az alternatív módszereket már évtizedek óta használjuk, és ezért is kötöttünk partnerségi megállapodást az IIVS-zel, hogy előmozdítsuk az alternatív módszerek általános elfogadottságát.

 • A M·A·C-nek van olyan létesítménye, ahol állatkísérletek folynak?
  Nincs. Sehol a világon nincs olyan létesítményünk, ahol állatkísérletek folynának.

 • Amennyiben az állatkísérlet Kínában kötelező, és a MAC annyira védi az állatokat, miért nem vonul ki a kínai piacról?
  Akárcsak Ön, mi sem szeretjük az állatkísérleteket. A MAC elkötelezett annak érdekében, hogy az állatkísérletek világszerte tilalmazottá váljanak. Ugyanakkor aziránt is elkötelezettek vagyunk, hogy a termékeinket Kínában is forgalmazzuk. Abban hiszünk, hogy a rendszert (és magunkat) belülről kell megváltoztatni. Azzal, hogy ott vagyunk olyan országokban, mint Kína, van egy helyünk a tárgyalóasztalnál, és lehetőségünk van jelen lenni, részt venni, elköteleződni és együttdolgozni a változás érdekében.

 • Mi az Institute for In Vitro Sciences?
  Az Institute for In Vitro Sciences (IIVS) programokat dolgoz ki és hajt végre olyan országok számára, ahol az in-vitro kísérletek még nem elfogadottak annak érdekében, hogy megismertesse a kutatókat ezen módszerek tudományosan igazolt biztonsági mutatóival. Büszkék vagyunk az Institute for In Vitro Sciences (IIVS) kötött új partnerségi megállapodásunkra, melynek célja, hogy az alternatív kísérleti módszerek váljanak a világszerte elfogadott sztenderddé. Az IIVS’s International Outreach Program (IOP)-jának támogatásával azon dolgozunk, hogy változást hozzunk e téren. AZ IOP a támogatások széles skáláját biztosítja, ideértve a technikai segítségnyújtást is előadások, workshopok és célzott tréningek szervezése útján olyan országok számára, melyek jelenleg nagyban támaszkodnak az állatkísérletekre a termékek és összetevőik biztonságosságának meghatározásában.