AZ ÁLLATKÍSÉRLETEK BESZÜNTETÉSÉÉRT FOLYTATOTT KÜZDELMÜNK


A M·A·C nem kísérletezik állatokon. Nincsenek olyan létesítményeink, ahol állatkísérletek folynak és másokat sem kérünk fel arra, hogy állatokon végezzenek kísérleteket nekünk. Annak ellenére, hogy egyes országokban továbbra is állatkísérletek folynak, hogy a termékek megbízhatóságát és biztonságát igazolják az értékesítés engedélyezést megelőzően, a M·A·C sosem tesztelt állatokon és továbbra is vezető szerepet tölt be a globális állatkísérletek elleni mozgalomban. Ennélfogva büszkék vagyunk, hogy az INSTITUTE FOR IN VITRO SCIENCES (IIVS) partnere vagyunk, melynek célja, hogy elterjesszük és elfogadottá tegyük az alternatív kísérleti módszerek használatát.

 

 

GYIK


Az alábbiakban megválaszoljuk a leggyakrabban feltett kérdéseket. Amennyiben további kérdéseid lennének, kérjük, kattints ide és e-mailben válaszolunk. Célunk a párbeszéd fenntartása.

 

 • Melyik országokban elvárt az állatkísérletek folytatása?
  Tudomásunk szerint Kína az egyetlen ország, ahol állatkísérleteket végeznek jogszabályi előírások folytán.

 • Hogyan teszteli a M·A·C a termékeinek biztonságosságát ill. hatékonyságát?
  Önként jelentkezőkkel illetve in vitro kísérleteket folytatunk saját vagy külső laboratóriumokban.

 • A M·A·C-nek van olyan létesítménye, ahol állatkísérletek folynak?
  Nincs. Sehol a világon nincs olyan létesítményünk, ahol állatkísérletek folynának.

 • Mi az Institute for In Vitro Sciences?
  Az Institute for In Vitro Sciences (IIVS) programokat dolgoz ki és hajt végre olyan országok számára, ahol az in vitro kísérletek még nem elfogadottak annak érdekében, hogy megismertesse a kutatókat ezen módszerek tudományosan igazolt biztonsági mutatóival. Büszkék vagyunk a M·A·C és az Institute for In Vitro Sciences (IIVS) között létrejött együttműködésre, melynek célja, hogy az alternatív kísérleti módszerek váljanak világszerte elfogadottá. Az IIVS International Outreach Program (IOP) nevű projektjének támogatásával azon dolgozunk, hogy változást hozzunk e téren. Az IOP előadások, workshopok és célzott tréningek által többek között a technikai támogatottság terén nyújt segítséget olyan országoknak, melyek állatkísérletekre kényszerülnek a termékek és összetevőik biztonságosságának meghatározásához.