Caroline Donnelly

Egyesült Államok
1995-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Caroline Donnelly grafikusnak tanult, míg egy színházi sminkképzés rá nem világított, hogy a sminkművészet az ő útja. Miután ösztöndíjat nyert a London College of Fashion divat styling, haj- és sminkkurzusára, Donnelly megkapta élete első sminkes munkáját, mégpedig a BBC egyik gyerekműsorában. Innentől gyorsan lépdelt a ranglétrán, szabadúszó sminkesként dolgozva zenei és televíziós szektorban tevékenykedett, amíg meg nem állapodott végül a M • A • C csapatában.

"Mindig is hálás  leszek a M • A • C-nek, hogy hitt bennem."  - mondja. Karrierje csúcspontjai közt olyan állomások szerepelnek, mint Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Kenzo, Gareth Pugh divatbemutatók. Donnelly, aki ma már senior sminkmester, nemrég Los Angelesbe költözött, amit ő mérföldkőnek érez, mondván: mindezzel egy álma vált valóra.

Otthon, édes otthon

"A smink iránti szenvedélyem hamar megmutatkozott. Ültem az anyukám hálószobájában az ágyon és néztem, ahogyan készülődik. A színválasztás volt a kedvenc részem és az, ahogyan az ecsettel bánt, ahogy művészi pontosággal tökéletesítette sminkjét. Mindez az 1970-es és 1980-as években, amikor Toyah és Siouxsie Sioux is a kedvenceim közt voltak. Lenyűgözött ezeknek a nőknek a külseje és az, ahogyan elkészítették a sminkjüket. Csak ültem és bámultam bálványaim képeit és próbáltam magamnak is hasonlót készíteni. Nemrég láttam egy ilyen Mary Quant típusú szemceruzát a londoni V&A Múzeumban!"

A nagy szabadság

"Hamarosan megyek kempingezni a Yosemite parkba. Ez az egyik hely a bakancslistámon. A szabadban is jól kell kinézni, így én a Prep + Prime Face Protect SPF 50-nel készülök, hogy megvédjem a bőröm, Prep + Prime BB Beauty Balm SPF 35-tel, ami egy árnyalattal sötétebb a bőrömnél és bronzosítóként használom. Bár nagyon gyorsan barnulok, az arcom soha nem napoztatom. Mivel a szempilláim elég világosak, a False Lashes Waterproofot sem hagyom otthon.”

Nagyon menő Britannia

"A legemlékezetesebb fotózásom a csodálatos Erin O'Connorral volt, mégpedig egy, a V & A Múzeumban, Londonban töltött éjszakán. Miután bezárt a múzeum és az összes látogató hazaindult, este 6 körül bementünk és elkezdtük a styling, fodrászati és sminkes munkákat. Ha még nem ismernétek, ez a hely vonultatja fel a világ egyik legmeggyőzőbb kulturális gyűjteményét, de miután a villanyokat lekapcsolják, egyszeriben nagyon félelmetessé válik. A folyosókon magányosan, félhomályban sétálva egyszerre hátborzongató érzés, ahogy a saját és a körülötted lévő szobrok árnyékai kísérnek!”

Artist Faves: Caroline Donnelly