Chantel Miller

Egyesült Államok
1995-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Az amerikai senior sminkmester, Chantel Miller ízig-vérig keleti-parti lány, aki, amikor lehetőséget kapott egy speciális effektusokat tanító sminkiskolában Los Angelesben, ő inkább Miami felé vette az irányt és elindította karrierjét, mint a M•A•C sminkmestere. Ami kezdetben részmunkaidős állás volt, teljes munkaidős szenvedéllyé vált. A ranglétrán gyorsan haladt felfelé, trénerből hamarosan az Artist Training and Development részleg regionális igazgatója lett, jelenleg pedig a M • A • C senior sminkmestere New Yorkban. Chantel inspirációját a régi, 1920-as és 1930-as évekbeli New York-i jazz korszakból meríti, melynek mesés képi világa nagy hatással volt számos editorial és videós munkájára. "New Yorkban egy nap alatt annyi hatásnak vagyok kitéve, hogy mindez végtelen inspirációt biztosít számomra." - mondja. Chantel dolgozott már a popkultúra számos ikonikus figurájával (Cyndi Lauper, Sir Anthony Hopkins, Alexander McQueen, Rodarte), jelentek meg munkái a Vogue-ban, Elle-ben, vagyis igazi művészi erőt képvisel a csapatban.

KELETI-PARTI LÁNY

"Az én területem a jelmeztervezés és a speciális effektekkel felépített sminkek, de Los Angeles túl messzinek tűnik egy hasonszőrű, keleti-parti lánynak. Amikor a karrieremben eljött a következő lépcsőfok ideje, New Yorkba költöztem. Azóta szinte minden létező sminkterületbe belemártottam az ecsetemet, a Brodway-től a testfestésig. Főleg editorialok, szépség- és divatanyagok készítésében veszek részt, mivel imádom a sminkeket, imádom mindegyiket."

ELSŐ TANÁCSOK

"Az első nagy találkozásom a sminkkel az ötödik évfolyamom alatt történt. Az iskolabusz hátsó részén ültünk egy nálunk jóval érettebb lánnyal, aki egy kis oktatást tartott nekünk, amit úgy hívott "Joan Jett Makeup 101". Felhevítesz egy kék szemceruzát egy öngyújtóval, így finom puha lesz és gyorsan kihúzod vele a felső vízvonalad, majd az alsót, míg a ceruza állaga meg nem keményedik. Amikor kihűl, szépen megtapad és sokkal tovább tart.”

TOP HÁROM

“Prep + Prime BB Beauty Balm SPF 35, Studio Fix Foundation és Extended Play Lash. Ha csak hármat választhatok, és ki kell hagynom a szempillagondörítőmet, akkor azt hiszem, egy kanállal oldanám meg a göndörítést – a jól bevált régimódi módszerrel!”

Artist Faves: Chantel M