Gina Bettelli

Egyesült Államok
2000-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Gina Bettelli sminkmester számára minden a grunge-ról szól. A 90-es évek retro külsőinek rajongójaként a Seattle-ben töltött fiatalságára és a Nirvana iránti rajongására emlékszik szívesen. Ő inkább amolyan pólós-farmeros-tegnapi rúzsos lány, nem egy kikent-kifent cicababa. Ennek ellenére ő az élő példája, hogy a kócos, gót és grunge stílust is lehet művészi szinten viselni. Most Brooklynban lakik, ahol csendes életet él mesterszakács férjével és két cirmos cicájukkal, miközben azokon a hangszereken tanul játszani, amelyeket tiniként annyira szeretett hallgatni. Nosztalgiáról van tehát szó, de annak a leginnovatívabb és szokatlanabb változatáról.

Nagyi tudja

"Nagymamám volt az első, aki megismertetett a sminkkel és a ragyogással. Mindig ügyelt rá, hogy a körmei színei illeszkedjenek a rúzsához, a táskáé pedig a cipőéhez. Nagyon szeretett sminkelni és mindig a legvégsőkig használta kompaktjait és rúzsait. Neki köszönhető, hogy elkezdtem sminkcuccokat gyűjteni - már négyéves koromban! A Pink Freeze Eye Shadow volt az első M·A·C termékem, amit aztán hűségesen, évekig használtam. Ez a 90-es években volt, amikor a jól szedett szemöldök, a minimális tus és a sötét ajak számított menőnek. Végül felfedeztem a VIVA GLAM rúzsokat, amivel teljessé vált a megjelenésem."

Kevesebb, több

"Nagyon szögletes arcom van, szóval a legjobban kiemeléssel tudom egyensúlyozni a jellegzetességeimet. Szeretem kiemelni a járomcsontomat, az orrnyergemet, a szemem belső sarkait és az ajkam felső ívét, amihez Pearl Cream Colour Base-t használok. A szemöldököm alig élte túl a kilencvenes éveket, ezért egy picit fel kell dobni őket, hogy szimmetrikusn teltnek tűnjenek. Ehhez a Fling Eye Brows-re támaszkodom, amivel minden apró hibát el tudok fedni, anélkül, hogy túl sok lenne."

A grunge lány

Estére a Smolder Eye Kohl-t és a Bamboom Paints-t hívom segítségül, hogy dögös füstös szemeket varázsoljak, illetve az Ample Pink Plushglasst, hogy az ajkaim csillogóak legyenek. Talán nem meglepő, hogy karrierem csúcsa az volt, amikor a McQueen S/S 07 bemutatón dolgoztam. Itt porcelánszerűvé kellett sminkelni a lányok bőrét egy kevés Well Dressed Powder Blush segítségével. A kollekció elképesztő volt, de a színfalak mögött káosz uralkodott, amin egy varázslatos csapat igyekezett úrrá lenni. Nagyon izgalmasnak találom, hogy Brooklynban jelenleg az 1920-as évek reneszánsza zajlik. Újra itt vannak a kerek, füstös szemek, a barnás árnyalatok, a kalapok és az art deco ékszerek."

Artist Faves: Gina B