James Molloy

Hong Kong, SAR of China
Started in 2000

About The Artist

James Molloy sminkmester dinamikus megjelenési formákat hozott magával Hong Kongból, SAR of China, Nagy-Britannia északi részére. Színpadias megközelítése miatt imádja az erős kontúrokat és élénk színeket. Nem csoda, hogy a legnagyobb hőse Alexander McQueen, akinek a bemutatóin is dolgozhatott a kétezres évek elején. A keleti és nyugati befolyásokat elegyítve Molloy magazinokba kívánkozó sminkeket hoz létre férfiaknak és nőknek egyaránt. Azonban a Hong Kong-i lányok kifinomult sminkes ízlése az, amiből nap mint nap ihletet merít. Alábbiakban mesébe illő karrierjéről árul el további részleteket.

Új romantika

"A nyolcvanas években nőttem fel és olyan ikonok vettek körül, mint Boy George vagy Cyndi Lauper, akik elképesztő sminkeket viseltek. Emlékszem, hogy egy filctollal nagy vörös ajkakat rajzoltam a Bananarama lemezem borítójára és azt gondoltam, hogy a lányok így sokkal vagányabbul néznek ki. "

Keleti ígéret

"Imádom Ázsiát és az első látogatásom alkalmával beleszerettem Szöulba - egy nagyon dinamikus város, ami látszólag sohasem pihen. Ide tartós, multifunkciós termékekre van szükség, mint a Mineralize Skinfinish Natural, amellyel eltüntethetjük az apró bőrhibákat vagy akár a teljes arcnak is egyenletes árnyalatot adhatunk. De ajánlanám még a Clear Brow Setet is, mert imádom az ápolt szemöldököt. De ott van még a Lightful Softening Lotion is, amely tele van C-vitaminnal."

A McQueen-évek

"Mindig elképesztő volt Alexander McQueen bemutatóin dolgozni, ilyenkor mindig éreztem, hogy divattörténelmet írunk. A kedvencem mégis a F/W 2006 bemutató volt, ahol láthattam Kate Moss hologramját megjelenni egy piramisban. Ha ezt nézem, még mindig libabőrös leszek."

 

Artist Faves: James M