Lei Zhang

China
Started in

About Lei Zhang

Lei Zhang sminkmester Pekingben él. Három évet dolgozott Anna Sui-val és rövidesen a brand elsőszámú üzletének értékesítési vezetője lett. Azelőtt a Pekingi Vegyészeti Technológiai Egyetemen diplomázott arculati tervezésből, de emellett lehetősége nyílt szépségápolási, festési, sminkelési és fodrászati fogásokat is elsajátítani. "A sminkek megszállottja voltam" - meséli. "Rengeteget gyakoroltam, mert azt reméltem, hogy egy nap Kína egyik legjobb sminkmestere lehetek." Jó úton jár: számtalan fotózással és divatbemutatóval a háta mögött. Otthon már a jövő feltörekvő mestereit tanítja. Zhang a M·A·C egyik legizgalmasabb fiatal tehetsége, aki most saját stílusáról, ambíciójáról és a sminkhez fűződő hivatástudatáról mesél.

Építőkövek

"A smink célja, hogy az emberek szebbnek és magabiztosabbnak érezzék magukat. Szeretek egyszerű termékeket használni. Bármi, ami túl összetett, az nehezen tanulható és ismételhető. Akárcsak az, ha valaki túl sok terméket használ, mert ezt nehéz karban tartani, ráadásul a bőrnek sem tesz jót. Amikor tanítok, mindig azokat az alapvető tecnhikákat tanítom meg, amit otthon is kipróbálhat bárki.

A múzsa neve: mozi

"A filmek mindig remek ihletforrást jelentenek a munkámhoz. A divatfilmek, de akár a magazinok és a reklámok is sok új ötletet adnak. Nagyon szeretem a japán mangát és a japán tévésorozatokat. Szeretem a stílusukat és a színvilágukat. Az ázsiai lányok számára fontos, hogy a bőrüket tökéletesítsék, kihangsúlyozva a szemöldököt és a szempillákat. Az ajkak és az arc színezése az utolsó lépés, ahol fontos, hogy illeszkedjen a bőr tónusához. Ez nagyon népszerű mostanában. A sminknek nem az a feladata, hogy megváltoztasson valakit, hanem, hogy kihozza a benne lévő személyiséget!"

Letisztultan

"A legjobb tanács, amit adhatok, hogy minden esetben távolítsuk el az összes sminket, mielőtt aludni térünk este. Ez a legfontosabb. De ezen kívül lényeges, hogy hidratáljuk a bőrünket és alaposan masszírozzuk át, hogy az egyes rétegeket elérjük. Szintén fontos az elhalt bőr eltávolítása, legalább hetente egyszer, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcbőrt. A természetes alapozáshoz elengedhetetlen a megfelelő ecset. Ehhez én 130 Short Duo Fibre Brush-t használok, amivel tökéletesen tudok alapozni a megfelelő hidratáló és alapozó segítségével."

Artist Faves: Lei Z