Lesley Keane

Írország
1996-ban csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Lesley Keane sminkmester egész életét az írországi Dublinban töltötte. Az első találkozása a sminkkel négyéves korában történt, amikor karácsonyra kapott egy játéksminkkészletet. Innen egyenes út vezetett a divattervező iskolába, ahol a barátai sminkjén gyakorolt. A nyolcvanas évek punkjaként annyi tust gyűjött össze, amitől Toyah Wilcox elsápadna. "Amikor 1997-ben a M·A·C megérkezett Dublinba, tudtam, hogy ez a munka nekem való" - emlékszik vissza. "Öt évig dolgoztam sminkesként a pultnál, aztán elkezdtem képezni a csapat többi tagját. Három éve vagyok senior sminkmester és 15 év múltán is fülig szerelmes vagyok a cégbe!"

Ír véna

"Az ír lányok szeretik a folyékony tust és a műszempillát, ezért a Fluidline in Blacktrack és a 36 Lash elengedhetetlen. Emellett ajánlanám a Full Lash Curlert a gyors emelésért. Mivel sokan támaszkodnak a sminkre, ezért érdemes befektetni a Haute & Naughty Lash-be is. Én ki sem lépnék az ajtón, ha nem használtam. A szempillám az egyetlen terület, ahol nem bánom, ha akad egy kis fölösleg. Egyébként azt tapasztaltam, hogy az ír nők egyre többet kísérleteznek a vörös, pink és bordó színű rúzsokkal. A Cyber Lipstick egy gótikus bordó árnyalat, ami nagyon népszerű és mindenféle bőrszínhez passzol. De ilyen a Girl About Town is, forró pink színével."

Magasra vont szemöldök

"Szentül hiszem, hogy egy szépen megformált szemöldök és kontúr csodákra képes. Mindig van nálam Eye Brows in Lingering and Stud, nem beszélve egy pár csipeszről! A Disposable Mascara Wands is jó befektetés a szemöldökhöz és szempilához. Ha ez megvan, akkor lehet kísérletezni a színekkel. Imádom a Teddy Eye Kohl-t elkenni a szemek körül, aztán rákenni a Honey Lust and Mulch Eye Shadows-t. Ezeket az árnyalatokat használtam Bianca Jaggeren is az egyik kedvenc fotózásomon, aki Helmut Newtonnal dolgozott együtt egy régi, elhagyott épületben."

Nyuszi hopp

"Imádok a M·A·C-nek dolgozni, mivel így lehetőségem nyílt a világ leggyönyörűbb helyeit meglátogatni. A kollégáim támogatásával tökéletesen ki tudom fejezni önmagamat, miközben másokat tanítok és inspirálok. Nem beszélve arról, hogy így bulizhattam egyszer a Playboy-villában is!"

Artist Faves: Lesley K