Melissa Gibson

Egyesült Államok
1989-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Melissa Gibson sminkmester sminkek iránti rajongását az anyukájának köszönheti és ez az érzés a mai napig sem enyhült, holott ma már saját gyermekeit neveli. Önmagát hagyománytisztelőnek és a M·A·C hűséges rajongójának tartja, kedvence a rendkívül népszerű Russian Red rúzs. Gibson számára a smink egy művészeti és történetmesélési módszer. Ennek köszönhetően nem csak a világot utazhatta be, de számtalan emberrel találkozhatott és megismerhette az ő történetüket is. Most lenyűgöző és élményekben gazdag életútjáról mesél.

Mindig Nő

"Kanadában születtem és ott is nőttem fel. A kanadai lányok rafináltak, de nem viszik túlzásba a sminkelést. Mindannyian a mérsékelt évszakok szerint élünk, az általunk használt termékeket nagyban befolyásolja az időjárás. Nyáron vízálló sminkre van szükség, erre kiváló a Zoom Waterfast Lash, a Studio Moisture Tint SPF 15-tel együtt. Ősszel a visszafogottabb megjelenés dívik, egy árnyalatnyi színnel, mint például a Show Orchid Lipstick. Tavasszal viszont nagyon boldoggá tesznek minket a színek, míg télen jobban beburkolózunk, ezért az arcon mélyebb színekre van szükség. A Warm Soul Mineralize Blush az egyik legtökéletesebb árnyalat erre a célra. Meleggé varázsolja a bőrt, de kölcsönöz neki egy enyhe ragyogást is, amitől az arc újra élettelinek tűnik."

Anyja lánya

"Az egyik legkorábbi emlékem, hogy azt nézem, ahogy anyukám sminkel. Szerintem miatta kezdtem el érdeklődni a mesterség iránt. Nagyon ügyesen bánt a tussal, ami nekem is az egyik kedvencem. Szeretem a sminkelés technikai oldalát is, legalább annyira, mint a művészit. "

TLC

"A karrierem egyik legmeghatóbb élménye az volt, amikor egy olyan lányt sminkeltem, akinek a testvére kórházban feküdt, Aids-beteg volt és haldoklott. A lány csak azért ugrott ki, hogy vásároljon egy VIVA GLAM rúzst. Fogalmam sem volt, hogy mi zajlik az életében. Felajánlottam, hogy kisminkelem és elfogadta. Egy kis beszélgetés után elmesélte a történetét. Hihetetlen, hogy a sminknek milyen hatása lehet. Ettől a sorsszerű találkozástól úgy éreztem, hogy sokkal többet tettem, minthogy simán csak kifestettem valakinek az arcát."

Artist Faves: Melissa Gibson