Michelle Lee-Collins

South Africa
Started in 2004

About The Artist

Michelle Lee-Collins sminkmester számára a kreativitás egy igazi életmód. Férjével és gyerekeivel Fokvárosban él - "ez az egyik legszebb város a világon" - filozófiája pedig egyszerű: "élj úgy, hogy megélsz minden egyes pillanatot." Részmunkaidőben kezdett dolgozni a helyi M·A·C pultnál, majd gyorsan lépdelt felfelé a ranglétrán. Ma már többet dolgozik otthon, mint a nemzetközi divatporondon, de sosem felejti el a gyökereit. "Az unokatestvéreim játékbabaként használtak, amikor kicsi voltam, sőt, át is alakítottak, például Yoko Ono-vá. Mindig is szerettem a figyelmet, valamint az átalakulás lehetőségét és ez a mai napig így van." Itt most mesebeli életútjáról mesél.

Fiatalon kezdte

"Nagyon korai emlékeim vannak a M·A·C-ről: emlékszem, hogy a nővérem sminktáskájában kotorásztam és lenyúltam a Studio Fix Powderét. Folyton ezt használtam tinikoromban. Ahogy idősebb lettem, egy sor termékbe szerettem még bele. Imádom a Studio Conceal and Correct Palette/Medium-ot, mert kiemeli a bőröm apró szépségjegyeit. A Zoom Waterfast Lash a második olyan dolog, amit magammal vinnék egy lakatlan szigetre. Olyan sminkre van szükség, ami ellenáll az elemeknek! Végezetül: nagyon szeretem a színeket, ezért a Candy Yum-Yum Lipstick mindig a táskámban van."

Hazai tehetség

"A Mercedes Benz Fashion Week Africa mindig négy őrült napot jelent. Dél-Afrikában én vagyok az összes bemutató fő sminkmestere. Ez annyit jelent, hogy 28 afrikai származású tervező jön össze szerte a világból, hogy bemutassák a kollekcióikat. Ilyenkor percek alatt kell az egyik sminket átalakítani a következővé. A háttérben elég stresszes a légkör, de ugyanakkor bódító is! Két és fél év alatt több mint 160 bemutatón dolgoztam így."

Alkonyattól pirkadatig

"Ha reggeltől estig ugyanazt a sminket hordjuk, akkor folyékony vagy zselés tust használok a legfelső rétegben. Imádom a Superslick Liquid Eye Liner On the Hunt-ot, aminek nagyon szép bőrszerű textúrája van. De persze ott a Ruby Woo Lipstick is, ami remekül használható bárki számára és pillanatok alatt ragyogóvá varázsolja a megjelenésünket. Ahogy mondani szoktam: "ez a Woo ereje".  Végül, mivel megszállottan imádom a szempillákat, ezért az Haute & Naughty Lash használatát is javaslom. Nemrég értem vissza Nigériából, ahol nagyon inspiráló sminkeket láttam a klubokban."

Artist Faves: Michelle Lee C