Pablo Rodriguez

United Kingdom
Started in 1999

About The Artist

Pablo Rodriguez sminkmester önmagát "angol-latin" hibridként határozza meg. Egyedi, high glamour stílusa Argentína és London világát elegyíti (utóbbi helyen élt az elmúlt tíz évben). Sikeresen elsajátította annak művészetét, miként forduljon tisztelettel ügyfeleihez, akikből a legjobbat igyekszik kihozni. A smink iránti szeretete korán kezdődött. "Amikor gyerek voltam, ceruzákkal és filctollakkal sminkeltem ki a magazinok fotóit" - emlékszik vissza. "Mindenkinek kihúztam a szemét feketével és vörös ajkakat varázsoltam rájuk." Az ilyen kezdetleges eszközöktől vezetett az útja a legnagyobb tervezőkkel való közös munkáig, a transzatlanti kalandozás pedig még mindig tart. Most megosztja velünk kedvenc emlékeit és legjobb tippjeit.

A színek forradalma

"A legelső M·A·C termékem egy Pro Palette Eye Shadow x 15 volt, amit a New York-i Christopher Streeten található boltban vettem. Megvettem a legélénkebb színeket is, mint a Chrome Yellow és a Bitter and Electric Eel. Lenyűgözött ezeknek a színeknek az intenzitása. De ma már a legegyszerűbb M·A·C termékeket szeretem, amiket arra használok, hogy természetesnek ható szépséget hozzak létre: ehhez Select Cover-Upot, Kohl Power Eye Pencil in Feline-t (a legfeketébb fekete) és persze VIVA GLAM Lipstick in redet használok, a régi hollywoodi matt hatás érdekében."

Viv úrnő

"Az egyik kedvenc emlékem az volt, amikor vezető sminkmesterként dolgoztam egy Vivienne Westwood bemutatón. Amikor kész voltam a sminkteszttel, Viv úrnő ragaszkodott hozzá, hogy az arcokon kevésbé látszódjon a kimódolt smink, ezért különböző palettákat csináltam, amikre élénk Paint Stick színeket törtem össze, aztán ezeket odaadtam a modelleknek, hogy saját maguk vigyék fel. Nem engedtem nekik, hogy ecsetet használjanak, csak az ujjaikat. Az eredmény hihetetlen volt, nagyon egyedi és kifejező!"

Szabad szerelem

"Annyi különféle stílus van már a férfiak számára is, amit ki kellene próbálniuk! Ez lehet teljes drag, vagy csak egy kis fekete tus, amit elkennek a szemek körül, ez mindig kiváló választás. Mindenkinek azt javasolnám, hogy a szemöldökét úgy szedje, hogy keretet adjon vele az arcnak. Az Eye Brow Pencil in Lingering egy közepes barnás/szürkés árnyalat, ami szinte mindenkihez illik. Ha el akarjuk fedni az apróbb bőrhibákat, érdemes matt megoldásban gondolkodni. A bőr csillogását a nap folyamán Blot Powder/Pressed segítségével mérséklem, ez felszívja a felesleges olajokat, de nem befolyásolja a színeket, ezért annyiszor lehet felfrissíteni, ahányszor csak szükség van rá."

Artist Faves: Pablo R