Mykki Blanco

Mykki Blanco mesél a nemek közti folytonosságról, úttörő furcsa rapjéről és arról, hogy miért néznek ki jól a férfiak műszempillával

A MY BEAUTY ROVATBAN A DIVAT ÉS KULTÚRA LEGMEGHATÁROZÓBB ALAKJAI ÁRULJÁK EL SAJÁT SZAVAIKKAL, HOGY MIT IS JELENT SZÁMUKRA A SZÉPSÉG

Mykki Blanco 187 centiméteresen erős benyomást tesz, főként mikor teljesen drag királynőnek öltözik és New York városának sarkaiban szabadon táncol, pontosan úgy, mint egy korábbi videónaplójában. Félelem nélkül lép fel a színpadra, Mykki Blanco a 2010-es évek elején került be a köztudatba vad és konfrontatív klublemezeivel és zenei videósorozataival, divatfotókkal előtérbe helyezve a szexualitását és a nemek közti folytonosságot egyidőben. Ő úgy magyarázta, hogy a különös rapjei által a melegek jogai és a transz neműek egyre elfogadottabbá váltak - és hozzátette, hogy – "Rájöttem, én úttörő vagyok".

Mykki meleg férfiként él, múlt évben megjelent az eddigi legőszintébb, legnyitottabb, legszemélyesebb albuma, amiben megosztja tapasztalatait egészen a szerelmi életétől kezdve odáig, hogy 2015-ben köztudottá vált, hogy HIV pozitív - Mykki csak Mykki, bár így is a klub élet meghatározó tagja.

"A világ már nem olyan, mint 5 éve. Rengeteg dolgot tabunak éreztek az emberek velem kapcsolatban, mint művész, de ez most már sokkal elfogadottabb lett. A drag királynők kultúrája és a meleg házasság legális lett Amerikában… volt egy publikus transznemű beszélgetésünk, a különleges öltözködés és nemek játéka volt a téma. Ez olyan, mint hogy voltak esetek a zenei kultúrában olyan emberekkel, mint Prince vagy Bowie, valamilyen oknál fogva annyira idegennek tűnt, amit csináltunk."

"Rengeteg dolgot tabunak éreztek az emberek velem kapcsolatban, mint művész, de ez most már sokkal elterjedtebb lett."

"Annyira sokkoló, mert ez rap, én rappeltem, és az NEM volt vicc – tényleg jó rapper voltam. Szerintem 2012-ben az emberek vagy azt gondolták, hogy 'Ez nagyon szuper" vagy, hogy 'Ne, ez őrültség'. Az elején volt egy pár nagyon híres dalom, és – ha heteroszexuális lettem voltam - a rádióban játszották volna. Amikor erre gondolok, idegesít, mert mi van ha az idei első dalommal tudattam volna a szexualitásomat, most, hogy a világ elfogadta a dolgot? Másrészről, tudom, hogy úttörő vagyok."

2010-ben, és 2011-ben saját magam szexualitását fedeztem fel, és transzneműnek mondanak. Most melegnek mondom magam, de abban az időben kísérleteztem a szexualitásommal és a nemek közti határokkal. A divat jó utat biztosított ehhez. Utána, mikor beletörődtem, hogy 'Ok, akkor én inkább meleg vagyok, mint transznemű', amit nagyon szerettem volna Mykki Blancoval csinálni az az, hogy ne csak a drag esztétika legyen meg, hanem úgy igazán felszabadultan és messzemenően nagyon színházias."

"Szerintem, mikor valaki elfogadja a testét, az az igazán gyönyörű. Őszintén azt gondolom, hogy a szemek a legszebbek és amit a szemeid sminkelésével eltudsz érni. Készítettem sminkeket divatfotózásokhoz általában, ahogy a szememet változtatják, úgy változik nőiessé az arcom. A szempillák a legfontosabbak nekem. Minden akörül forog!"

"Őszintén azt gondolom, hogy a szemek a legszebbek, és amit a szemeid sminkelésével eltudsz érni… A szempillák a legfontosabbak nekem. Minden akörül forog!"

"Amikor tinédzser voltam, az első perszónát az életemben Riot Grrl inspirálta, nagyon punkos volt. Solnichyanak hívták. Fekete vastagkeretes 50-es évekbeli szemüveget hordtam és kiszőkített hajam volt, sokszor jártam turikba, és női pulóvereket vásároltam, amikből rövid pólókat csináltam. Műhajat ragasztottam a homlokomra ragasztópisztollyal! Ez volt a legbutább dolog, amit valaha csináltam. Emlékszem, anyukám majd meghalt. 16 éves koromig nem festhettem a hajam, és egyszer igazi Clorox fehérítőt tettem a samponomba, azt hittem az kiszőkíti - sosem felejtem el milyen fájdalmas volt."

"Ez a választás rádöbbentett arra, hogy milyen elsőbbséget élveznek az életemben a közösségi munkák. Mindig azt mondtam, hogyha sikeres leszek abban, amit csinálok, akkor veszek egy birtokot. Néhány államban vannak furcsa közösségek, amik menedéket biztosítanak azoknak, akik a testükből élnek, vagy az utcán laknak. Ezek titkos helyek, ahol vehetnek földeket az emberek, és ide építhetnek házakat. Egy organikus farmot szeretnék létrehozni, ahol az emberek dolgozhatnak - lehetne egy általános boltunk, talán szállást, és reggelit biztosíthatunk. Benne van a fejemben ez az ötlet, hogy alkossak egy furcsa infrastruktúrát, ami jól működik a furcsa emberek számára, és bevételt teremtünk ezzel. Ez az egyik álmom."

"2015-ben köztudottá vált, hogy HIV pozitív vagyok… Depressziós voltam, azt hittem mindennek vége. És rengeteg helyzetben pont az ellenkezője történt."

"2015-ben köztudottá vált, hogy HIV pozitív vagyok, féltem, hogy ez teljesen tönkreteszi a karrierem, és már azon gondolkodtam, hogy visszamegyek a suliba, és újságíró leszek. Depressziós voltam, azt hittem mindennek vége. És rengeteg helyzetben pont az ellenkezője történt - úgy hívom, hogy a Kardashian hatás! Ezen a napon, és ebben az évben, minél többen tudnak valami nagyon személyeset rólad, annál jobban tudnak veled azonosulni. Ez értelmet nyer, amikor beszélsz róla, de magadról mégsem így gondolkodsz."
  
"Amióta köztudott, hogy HIV pozitív vagyok, képes vagyok elérni másokat, és mások is elérnek engem romantikusan, abban az értelemben, hogy nem bújnak el, és nem félnek. Ez vagyok én most. Tudom, hogy publikus a profilom, ami sok kiváltsággal jár, ellenben azokkal a HIV pozitív emberekkel, akik nem tudják ezt közzétenni, ezért állandóan magyarázkodniuk kell. Tudom, hogy kiváltságos vagyok, de őszintén én a szeretetért csinálom."

Mykki márkájú Mykki Blanco termékek már megvásárolhatóak

Mykki észak-amerikai turnéra indul – részletek ITT.