KANDEE JOHNSON

Kandee Johnson, videoblogger-szupersztár mesél varázslatos átváltozásairól, amikor hollywoodi szépségikonokká alakul.

Váratlan Sztárok rovatunkban a kreatív, a zenei, művészeti vagy éjszakai élet
kreatívjai mutatják be azt a három inspiráló forrást, akik befolyásolják a stílusukat.

Egy olyan korban, amikor bárkiből lehet online híresség, Kandee Johnson a sztárság egyedülálló szintjét érte el. Elismert hollywoodi sminkmesterként dolgozott, mielőtt teljes munkaidőben el nem kezdett videoblogolni. A mozgékony és dinamikus Kandee-nek birtokában van a tudás, hogy hipnotikus átváltozásokon menjen keresztül, hogy bárkivé és bármivé átalakuljon, Angelina Jolie-tól Barbie-ig, vagy Ollókezű Edwardtól Betty Boopig. Ehhez a kaméleon-szerű tehetséghez vidám személyiség kapcsolódik, na meg persze egy lelkes rajongói közösség, ami több mint hárommillió YouTube-követőt számlál. Kandee most megosztja velünk, hogy kit tart minden idők három legnagyobb szépségikonjának, és azt is, hogy milyen érzés, ha az emberből új-média jelenség válik. Emellett ő fogja kezelni a Snapchatünket is a New York-i Divathét során, szóval kövessétek a @MAC.Cosmetics-t...MOST!

VÁRATLAN SZTÁROK

Rita Hayworth
"Ritában volt valami sajátos elegancia. Szépség és önbizalom egyszerre. Nem akart szexi lenni, mégis lélegzetelállítóan gyönyörű volt. Mindig nagyon szép volt, az arca pedig egyenesen varázslatos."

Marilyn Monroe
"Elkerülhetetlenül szexi volt. Áradt belőle az érzékiség, függetlenül attól, hogy volt-e rajta smink, vagy sem. Tökéletesen szedett szemöldökei voltak, amely a pinup-stílus alapja, a szemeiben pedig ott volt az a hihetetlenül csábító tekintet. Különleges trükköket alkalmazott, hogy a szemei még érzékibbek és szexibbek legyenek. Szándékosan hangsúlyozta ki a szemeit, lefelé egyre jobban, így érte el azt az ábrándos tekintetet."

Audrey Hepburn
"Az ő stílusa egy igazi ikon stílusa. A szemöldökei nagyon dúsak voltak, ez önmagában kinyilatkoztatás volt. De benne azt szeretem a legjobban, hogy egyfajta törékeny szépség volt. Már-már gyermeki. Sosem tűnt koravénnek és sosem volt túl drámai. Tiszta, ártatlan szépség áradt belőle, amit mindneki érzett. Ilyen szeretnék lenni. Ő volt maga a tökély!"

Melyik volt az első videód, ami virálisan terjedni kezdett?
"Megcsináltam a Szívkirálynőt, Tim Burton Aliz Csodaországban-jából és az embereknek nagyon tetszett. Nem csak egy szokásos, unalmas, sötét szemfestés volt. Észrevettem, hogy a bemutató után pár hónappal terjedni kezdett. Akkor még nem igazán voltak YouTube-sztárok. Fura volt, mivel több tévétársaság is megkeresett, hogy csináljunk egy reality show-t. Ekkor esett le, hogy már nem csak a házamban ülve a hobbimmal foglalkozom, hanem komoly üzletet vezetek. Az emberek elkezdtek felismerni, ami eleinte nagyon furcsa volt. Hozzá voltam szokva, hogy ismerem azokat, akik ismernek engem. De odajöttek hozzám az emberek és köszöntek, én meg azon gondolkodtam, hogy "a fenébe, honnan ismerlek? A munkából? Az iskolából?"...erre meg azt mondták "Ó, hát nézem a videóidat!" Akkor hirtelen azt éreztem, hogy ez nagyon nyomasztó!"

"A smink a kulcs, ami kiszabadítja a belső önbizalmunkat a szívünkből..nem arról szól, hogy szépek legyünk, arról szól, hogy szépnek érezzük magunkat. Ez a smink igazi ereje." - Kandee Johnson

Hogyan oldod meg, hogy egyedül vezesd ezt a sokoldalú üzletet? Hogyan találsz erre időt?
"Ez nagyon nehéz. Soha életemben nem aludtam ilyen keveset. Korábban elképzelni sem tudtam volna, hogy három-négy órákat alszom, de most ez az átlag. Sokkal kevesebbet alszom, mint akkor, amikor újszülött gyerekeim voltak. Ma simán előfordul, hogy az éjszaka közepén ringatom a lányomat, hogy elaludjon, de a másik kezemmel épp vágok. Néha ez eltart akár reggel hétig is, akkor alszom egy órát, aztán felkelek és elviszem a gyerekeket az iskolába. Rengeteg áldozattal jár, de megéri."

Mi a titka az extrém átalakulásaidnak? Hogyan tudod bármivé és bárkivé átváltoztatni magadat?
"Anyukám művész, szóval úgy nőttem fel, hogy sokat rajzoltam, festettem. A smink számomra azt jelenti, hogy át tudom verni az emberi szemet a fénnyel és az árnyékkal. A lényeg, hogy olyan kontúrokat és árnyékokat kell létrehozni, amelyek nincsenek ott. Persze ennél többről szól. Megváltoztatom, amit az emberi szem lát, azáltal, hogy a saját arcom egyes részeit alakítom át. Egy művész szemszögéből közelítek a sminkhez, már akkor is, amikor az alapanyagokat nézem. Bármilyen terméket felhasználok, függetlenül attól, hogy mire való. Egyszerűen úgy nézek rá, mint festékre, vagy színekre."

Hogyan határoznád meg a szépség-filozófiádat?
"A smink a kulcs, ami kiszabadítja a belső önbizalmunkat a szívünkből. Nem arról van szó, hogy egy hiúsági folyamatban veszünk részt, nem arról van szó, hogy meg kell változtatni valamit magunkkon, vagy azt kell, hogy gondoljuk, hogy nem vagyunk elég szépek. Nem arról szól, hogy szépek legyünk, arról szól, hogy szépnek érezzük magunkat. Ez a smink igazi ereje. Akkor is kisminkelhetjük magunkat, ha épp otthon, egyedül takarítunk - ha akarjuk. Nem arról van szó, hogy más emberek elismerését kivívjuk, hanem, hogy saját magunk hogyan érezzük magunkat."

Kövesd Kandee Johnsont a @MAC.Cosmetics Snapchatjén, a New York-i Divathét során…MOST!