Cakes da Killa

a fekete kiválóságról és arról, hogy kerülnek delfinek a riderbe.

Új, feltörekvő tehetségek… A Culture of M·A·C utánajár,
miért imádjuk a legújabb váratlan sztárokat és stílusikonokat.

Cakes da Killa, vagyis Rashard Bradshaw egy 24 éves rapper New Jersey-ből.
A nyíltan meleg művész gyakran villanyozza fel közösségét tökéletes divatérzékkel összeállított ruháiban. Cakes jó úton jár, hogy elfoglalja a helyét a rap stílusikonjai között, miközben a fekete meleg közösség szószólójává is válik. Miután második egyetemi évében felvette első számait, legutóbb már a brooklyni Afropunk [LINK: http://afropunkfest.com] fesztiválon lépett fel, ugyanazon a színpadon, mint a legendás Grace Jones. Cakes saját bevallása szerint rendkívüli meggyőzőképessége és lendületes élő fellépései manapság olyan helyekre juttatják el, amiről álmodni sem mert.

Cakes nemrég ért haza európai turnéjáról, ahol Hunger Pangs Deluxe Edition mixtape-jét népszerűsítette. Minden koncert sajátos élmény volt a rap és a vizuális show keresztmetszetéből. Cakes-szel az Afropunk bacstage-én találkoztunk, ahol mesélt nekünk a vele együttműködő kreatív csapatról, dögös színpadi sminkjéről és arról, hogy újra reflektorfénybe kell állítani a fekete kiválóságokat.

1. Cakes da Killa a nevét…saját magától kapta
"Azért neveztem el magamat Cakesnek,
mert nagy fenekem volt! Most meg már a barátaim is így hívnak, szóval tudom, hogy ez cuki. Valami édeset akartam, valami nőieset. Végül egy ilyen hiperfeminin és hipermaszkulin kombó lett belőle.

2. Cakes Afropunk fesztiválon látható, afro-futurisztikus
megjelenését a 90-es évek rap videói ihlették.

"Sok ihletet merítettem az afrikai törzsi arcfestésből,
de hozzátettem egy csipetnyi afro-futurizmust. Imádom, ahogy Missy Elliot és Busta Rhymes használták ezeket a futurisztikus témákat a saját klipjeikben.

"Talán, ha majd megtöltöm a Madison Square Gardent,
akkor rendelek egy delfint is, de egyelőre még nem tartok ott." - Cakes da Killa

3. Álmai koncert-riderén delfinek szerepelnek. És meztelen férfiak.
"Egyszerű riderem van. Kaviár, homár…és tudod, meztelen srácok.
Hehe. Talán, majd ha megtöltöm a Madison Square Gardent, akkor rendelek egy delfint, de egyelőre még nem tartok ott. Láttam már egy csomó fellépő ridereit és mindig azt gondoltam, hogy "úristen, tényleg azt akarod kérni? Én csak úgy vagyok vele, hogy adjátok ide a pénzemet és én oké vagyok!"

4. Minden a ZENÉRŐL és a pénzről szól, nem a hírnévről.
"Akárhányszor fizetést kaptam a turné során, mindig arra gndoltam,
hogy "IGEN, ezért csinálom!". Gyűjtöttem az új anyagot Európában, az új albumomhoz, új dolgokat éltem át és meglátogattam pár barátomat. A szabadidőmből sokat töltöttem Berlinben, ami jelenleg az egyik kedvenc városom. Szerintem sok fiatalnak kéne többet utaznia, ha megvan rá a lehetősége."

5. Amikor még csak látógatóként járt fesztiválokra,
Cakes már akkor tudta, hogy egy nap az Afropunkon fog fellépni.

"Először, amikor idejöttem, mindenki azt kérdezgette,
hogy fel fogok-e lépni. Erre azt mondtam, hogy "áá, most nem, majd jövőre. És a következő évben tényleg felléptem. Az Afropunk olyan a feketék számára, mint egy zarándoklat. Ez az a hely, ahol a fekete kiválóságok tökéletes példáit láthatom - kreatív embereket, gondolkodokat, séfeket és művészeket, akik összejönnek és élvezik, hogy fiatalok és feketék. Nagyon fontos, mert ez szembe megy azzal, ami a médiában látható - az ilyen fesztiválok nagyon fontosak, mert megmutatják a feketék életének egy másik arcát.

6. Smink mottója úgy hangzik: Fesd ki a szempillád!"
"A rutinom: Skinfinish, egy kis Breezy pirosítóval és szempillaspirál."

7. Csaknem egy falunyi ember kell egy Cakes da Killa koncert
megvalósításához - mivel minden előadás teljesen más, mint a korábbiak.

"Minden koncert különleges, ezért minden koncerthez
önálló jelenségként állok hozzá. Nagy csapatjátékos vagyok - van egy csomó ember, akikkel együtt szoktam dolgozni: táncosok, divattervezők, sminkmesterek, DJ-k. Az Afropunkon Yinka Parris volt a fő koreográfusom és táncosom, Tata a vezető táncosnőm, na meg persze DeJaye Jordan is ott volt."

8.Lecserélte korábbi, botrányosan színes ruháit,
hogy meghatározza a fekete divatot

"Most szigorúan csak feszes, fekete dolgokat hordok -
már továbbléptem a színkavalkádtól. Így, ha feldobok pár kiegésítőt vagy sminket, ezek sokkal jobban kihangsúlyozzák az outfitemet."

Fatima Thomas, a Cakes da Killa futurisztikus-afro look sminkmestere:
“Cakes előzetesen nagyszerű, glamúrral kevert afrikai törzsi motívumokat küldött át nekem inspirációként. Ezzel a csodás arany-metálos szemhéjpúderrel dolgozunk, ami természetes hatást ad egy kis pikáns extrával. Ezután én egy úgynevezett művészi zónába kerülök és elkezdem megfesteni az arcot a törzsi elemekkel.

“Mivel a szabadban dolgozunk és igen meleg van, ezért a M·A·C csodás Pro Longwear termékeit használjuk, amelyek csakúgy mint ez az airbrush alapozó, vízállóak. Sokan nem is gondolják, hogy nem kell az airbrush szórópisztolyt használni, közvetlenül is fel lehet kenni a terméket.  Cake a show-ja közben akár egy törölközőt is használhat blottolóként, de így nem kell attól tartanom, hogy lemosódik a sminkje!”

Nézd meg a többi képet Cakes da Killa Afropunk rock bulijairól Tumblr-en. Hunger Pangs Deluxe Edition elérhető itt: cakesdakilla.com.