AyaBambi

AyaBambi, a japán tánc duo ellepi az internetet hipnotikus koreográfiával és egyedi kibergót stílussal

A GLOBAL HEROES-BAN OLYAN SZTÁROKAT ÁLLÍTUNK A REFLEKTORFÉNYBE, AKIK CSELEKEDETÜKKEL GLOBÁLIS HATÁST ÉRNEK EL

Talán felismered őket a YouTube mély zugaiból, vagy Madonna "Bitch I'm Madonna" videójából. Bárhol is találtál rájuk, nem titok, hogy a Tokióban alapított AyaBambi duo gyorsan az internet szenzációjává vált, a divat és tánc világának is megragadta a figyelmét a hipnotikus hajlékonyságú koreográfia, ami tradicionálisan összekapcsolódik a trendi, összehangban levő mozgásformákkal. Ezekhez még hozzájön az ő kibergót esztétikájuk és az Aya Sato és Bambi duo által feltalált új táncstílus, ami lerombolja a tradicionális határokat.

Ma már AyaBambi nem csak a pop királynőjével találkozott (akiért megalkották a táncmozdulatokat a Rebel Heart világturnéra), hanem milliós YouTube megtekintéssel is hírnevet szereztek, részt vettek Alexander Wang AW15 kampányában, írtak róluk a Vouge.com oldalon illetve a Vouge Japan magazinban is szerepeltek és mostanában eljegyezték egymást. Itt a MAC Kultúrán a rejtélyes koreográfus pár beszámol Disneyland szeretetükről, miért többek, mint egy feltörekvő trendi vogue királynő; és hogyan azonosítják magukat az LGBTQ kategórián kívül.

Hogyan és mikor lettetek felkapottak?
Először is, a mi táncstílusunk más, mint a hagyományos trend. Abban hasonló, hogy a mozgásformákat gyönyörűen alakítottuk ki, de az ő mozgásuk szexibb, folyamatos mozdulatokkal tűzdelt, amivel a világnak akarják kifejezni magukat. Másrészről, van aki azt állítja, hogy a mi mozdulataink nem trendiek - mert a mi mozgásformánk megállítja a folyamatosságot, megállítja az időt, nem terjed ki az emberekre és lehetetlen az életet megtalálni benne - nem annyira emberi. A mi táncstílusunk beenged a kibervilág esztétikájába.

"Van aki azt állítja, hogy a mi mozdulataink nem trendiek… nem annyira emberi. A mi táncstílusunk beenged a kiber világ esztétikájába." – AyaBambi

Ki a kedvenc táncosod a történelemben? És ki a kedvenc előadód (filmben, zenében, videóban, stb.)?
Nincs egy kiemelkedő kedvenc táncosunk, de mostanában láttunk egy Japán Butoh tánc formációt - Dairakudakant - és nagyon tetszett nekünk az a csodálatos világ, amit alkottak. Filmben, úgy általánosságban szeretjük Tim Burtont.

A stílusod általában szélsőséges, fekete, gót…mi inspirálja ezt? És mik a kedvenc termékeid?
Nem befolyásol minket semmilyen trend vagy műfaj, de szeretünk dekadensek lenni. A kedvenc sminktermékünk a MAC Liquidlast Liner Point Black árnyalatban és a Retro Matte Liquid Lipcolour High Drama színben.

Dolgoztál a DSquared2 dizájn csoporttal Alexander Wangnek. Mit szeretsz leginkább a divatban?
Rengeteg dizájner outfitünk volt, amit nagyon szerettünk a régebbi munkáink alatt viselni, de a jövőben szeretnénk saját tervezésű darabokat hordani.

2014 óta jegyben jártok. Hogy fog kinézni az esküvőtök?
Nem terveztünk semmi formális eseményt.

Japán eléggé tradicionális környezet. Hogy viszonyulnak a meleg párokhoz és a fialatabb korosztály párválasztásához?
Nincs ötletünk ezzel a témával kapcsolatban, mert mi nem szeretnénk egyik LGBT kategóriához sem tartozni, és nem követjük a szociális trendeket. Mi nem így tekintünk a világra.

Milyen volt Madonnával táncolni?
Nagyon élveztünk Madonnával együtt dolgozni és táncolni. Hihetetlen dolog, hogy szerepeltünk a videójában és örülünk, hogy sokan a közös munkán keresztül ismertek meg minket.

Hogyan relaxálsz és töltöd fel magad egy fárasztó munka után?
A hidegebb hónapok alatt szeretünk forró fürdőt venni egy hatalmas kádban vagy meleg országba utazni. Szeretünk Disneylandbe járni, ha szabadnapunk van.

Mit várhatunk 2017-ben az AyaBambitól?
Mint mindig - kialakítjuk a saját békénket és folytatjuk a kedvenc világunk alakítását a kedvenc embereinkkel. Megmutatjuk az embereknek, hogy milyen a mi szenvedélyünk.