Daddoa

Hogyan lett a szépségkirálynő, Daddoa, Korea legnagyobb tini szépségnagykövete

A GLOBAL HEROES-BAN OLYAN SZTÁROKAT ÁLLÍTUNK A REFLEKTORFÉNYBE, AKIK CSELEKEDETÜKKEL GLOBÁLIS HATÁST ÉRHETNEK EL

Villogó tekintet, Hold méretű szemek, és szégyenlős mosolyok a kamera felé. Daddoa akkor indult el a hírnév felé vezető úton, amikor 19 évesen sminkkel kapcsolatos mindennapi tanácsokat adott óriási rajongótáborának. A fiatal nők bizonytalanul igazodnak el Korea és Kína kulturális üzeneteinek szédítő világában. A megbízható és tisztelt Daddoa a legnagyobb tini szépségnagykövet. A videói a leánykort ünneplik, megtanítják a tinédzsereket, hogy hogyan is ragyogjanak a saját bőrükben és nagyon könnyen elérhetőek. Egyedül diákoknak szánt smink útmutatója már meghaladta a 2,5 milliós nézettséget YouTube-on.

Évekkel ezelőtt Daddoa úgy döntött, ott hagyja a gimnáziumot, és inkább a szépségápolási blogok és vlogok felé veszi az irányt. A kockázatos döntés elhivatottsággal párosulva végül kamatostul megtérült, mivel mára már ő a fő véleményvezére az Y generáció egyik legbefolyásosabb csoportjának a világon. Most megosztja velünk az internetes sikerét, a színek fontosságát és Korea fényes helyét a világ színpadán.

Nagyon szenvedélyes és rajongó követőid vannak Koreában és Kínában. Szerinted miért fordul feléd tanácsokért és inspirációért a fiatalabb generáció?
Úgy gondolom, azért, mert a videóim tartalma egyezik a követőim érdeklődési köreivel. Gyakran készítek útmutatókat praktikus mindennapi sminkekről, például natúr sminkekről, amik illenek a fiatal diákokhoz.

Gondolod, hogy később több lehetősége lesz a sminkkel kísérletezni a te generációdnak?
Eddig a külföldi nézők azért nézték a koreai smink videókat, mert érdekelték őket a koreai pop és a fiú/lány együttesek. Most, egyre ismertebbé válik a világon a koreai szépség, és így egyre több külföldi néző kezdte el szeretni a koreai szépség trendeket és oktató videókat. Úgy gondolom, fejlődni fog ez a divat továbbra is. Bár a koreai szépség a könnyű és praktikus stílusáról ismert, ahogy egyre több színes kozmetikumot dobnak a piacra a koreai cégek a generációnk számára, nagy változáshullám várható, színes sminkekkel.

"Egyre ismertebbé válik a világon a koreai szépség, és így egyre több külföldi néző kezdte el szeretni a koreai szépség trendeket és oktató videókat. " - Daddoa

Mi késztetett arra, hogy úgy dönts, ott hagyod az iskolát és inkább bloggolni fogsz?
Egy nemzetközi középiskolából ballagtam el, egy nagy-britanniai típusú oklevéllel. Egy koreai gimnáziumba mentem tovább, ahol teljesen túlterheltek a végtelen, mindennapos dolgozatokkal és vizsgákkal, éjszakai tanulással és a többivel! Úgy éreztem az otthonomat, mint egy hely ahol alszom, de nem élek. Volt egy komoly beszélgetésem a szüleimmel és végül úgy döntöttem kilépek az iskolából. Az első félév nehéz időszak volt számomra, a bűntudatom miatt. Hogy megpróbáljam túltenni ezen magam, elindítottam egy szépségápolási blogot, ami egy fordulópontnak számít az életemben, mert itt értem el valamiféle hírnevet először.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik szintén meg akarnák osztani a szenvedélyüket a közösségi médián?
Azt tanácsolnám nekik, hogy következetesen fejezzék ki magukat a közösségi médián. Három éve, amióta elkezdtem a blogomat, napi szinten frissítem a tartalmát. Úgy érzem, az ilyen szenvedély és egyenletesség miatt asszociálnak az emberek a szépségre, amikor a nevemre gondolnak.

Ha most divattá teremthetnél bármelyik időszakból, bárhonnan egy sminket, melyiket választanád?
A középkorba szeretnék visszamenni! Így készíthetnék a díszes ruhákhoz és kiegészítőkhöz elegáns és elbűvölő sminkeket.

Mi a legfontosabb dolog, amit a nézőidnek tanítanál?
A legfontosabb dolog, amit tanítanék nekik az, hogy hogyan használják a kombinációkat. Nem csak a szemhéj színekre, az ajkakra és az arcra gondolok, hanem próbálok különféle megjelenéseket és hangulatokat elérni a kontakt lencse színeivel is. Ha összekeverünk különböző színeket, különböző külsőt kapunk és a harmonikus színek használatával egy olyan stílust kreálhatunk, ami az illetőhöz jobban illik.

Rengeteg innováció érkezik Koreából a szépségiparba. Mit gondolsz erről?
A Lightful C SPF50/PA+++ Quick Finish Kompakt, a top öt kedvenc kompaktom egyike. Ez valószínűleg a M-A-C csodálatos kompakt technologiájának köszönhető, amely eredetileg Koreából származik. Tökéletesen beleolvad a bőrbe, és bársonyos hatású. Összehasonlíthatatlan a termék minősége.

Van olyan trend, amelyet utazás közben láttál, és honosítanád Koreában?
A legutóbbi utam során Japánban nagyon sok embert láttam akik igari sminket viseltek. Ez azt jelenti, hogy egy erős piros színt viseltek az arcukon a szemük alatt. Jó volt látni, mert készítettem róla egy oktató videót, amikor a divat először berobbant.

Milyen ma egy fiatal nőnek lenni Koreában, elmerülve ilyen sok divat-, és média jelenségben?
Nagyon megtisztelve érzem magam, és hálás vagyok, hogy Koreában élhetek ebben a korszakban. Azt hiszem ez a jelenség tette lehetővé, hogy befolyásossá váljak valamiben, amit szeretek csinálni. Szeretném folytatni az útmutatók készítését, amik egyre több embernek segítenek.