Petite Meller

Zsiráf-csók, ritmusos pop dalok és filozófia…Lépj be Petite Meller francia énekes pazar, szürreális világába

A GLOBAL HEROES-BAN OLYAN SZTÁROKAT ÁLLÍTUNK A REFLEKTORFÉNYBE, AKIK CSELEKEDETÜKKEL GLOBÁLIS HATÁST ÉRHETNEK EL

Petite Meller, francia eklektikus énekesnőre számos különcség jellemző, mint például a gyerekes külseje, a két óriási pink pirosító az arcán, gyakran viselt Lolita-szerű úszódressz, zsiráf-csókja vagy például amikor New Yorkban cipelte egy férfi akin zöld símaszk van az arca helyén. Mindezek mellett a londoni UCL Egyetemen tanul filozófiát és készül a bölcsészdoktorijára.

Mindez nem állítja meg Őt, hogy eufórikus, csodás popzenét játson, szaxofon szólókkal, kubai dobbal, kongával, lihegő betétekkel és kényeskedő hangbevágásokkal. Ezek mind-mind a bájos, szürreális világának a részei, amelyeket a vidám és huncut, saját maga által rendezett videóklippekben is megtapasztalhatunk

 

Előszöris, honnan jött ennek a különleges pirosítónak az ötlete?
Egy gyerekkori traumából, amikor is súlyosan leégtem a napon. Hiszek abban, hogy bátran fel kell vállalnod a téged ért traumákat. És légy is büszke rájuk. Eleinte gyakran kinevettek az emberek, de a művészetem és az amit képviselek mostanra már értelmet nyert. Már nevetnek ki többé az emberek. A következő videómban utalni is fogok erre.

"Eleinte gyakran kinevettek az emberek, de a művészetem és az amit képviselek mostanra már értelmet nyert. Már nevetnek ki többé az emberek."

Te rendezed a saját videóklippjeidet. A "Baby Love" című klippben flamingónak és csókolózó zsiráfnak álcázod magad, míg a "Barbaric" című klippben ütős koreográfiát láthatunk egy idősebbekből álló tömeg által.
Számomra teljesen egyértelműek ezek a videóklippek, kiegészítik a dal történetét. Ez az amit hátrahagyok. Meg kell jegyeznem azonban, hogy minden kiindulópontja a dal, először azt írom meg. A "Baby Love" esetében az afrikai ütősök, kongák voltak a meghatározók, így tudtam hogy mindenképpet ott kell forgatnunk. Minden klippre külön színpaletta van a fejemben. A "Barbaric"-nál a narancs és a kék volt a meghatározó, amit a klasszikus "As You Like It" festmény inspirált, amit a Globe Színházban láttam egyszer.

A 'NYC Time' videóklipped indította igazán el a karriered, ugye?!
A leendő ügynököm éppen akkor utazott New York-ba és beírta a google-be a NYC Time-ot. Az én videómat dobta ki a rendszer. Elvitt magával New York-ba majd Londonba és összehozott egy pasival aki afrikai zenét játszott és részt vett a 'Graceland' videóban. Neki köszönhetően szerződtetett le az Island records. Szélsebesen történt minden.

Igaz az, hogy azon kívül, hogy  pop ztár vagy filozófiából Bölcsészdoktornak tanulsz?
Igen, igaz! A UCL Egyetemen tanulok. Szakdolgozatom a fenséges témát boncolgatja, amely a 17. századi filozófustól, Kant-tól származik.  Tehát ha elmész egy múzeumba és megnézel egy festményt, az elméd az élmény határásra egy magasabb szintre kerül, közel a fenségeshez. Ezt úgy hívják, hogy 'szublimált interakció'. Néha drogok váltják ki ezt a hatást vagy a művészet által kiváltott spiritulás élmény. Ezt az érzést szavakkal lehetetlen leírni, ez túlmutat a nyelven és a beszéden.

Ez hátráltatja vagy elősegíti azt, hogy zenész vagy?
Nem szeretném különválasztani Petite Mellert attól a személytől aki tanulmányokat folytat. Írás és olvasás közben ezek mind-mind gazdagítják a dalszerzési munkámat.

Véleményed szerint ez hatással van az előadásaidra?
Igen, mindenképp! Múlt nyáron egy fesztiválon játszottam és szinte sokkolt a közönség reakciója. Célod, hogy az embereket egy magasabb szintre emeld, szeretnéd őket hozzásegíteni ahhoz, hogy jobban érezzék magukat. Miután lejövök a színpadról, teljesen kimerültnek érzem magam. Az utolsó show után el is kellett tűnnöm kicsit, hogy le tudjak nyugodni. Elveszted magada tömegben, energiát adsz nekik és összekapcsolódsz velük.

Mikor érezted azt, hogy most már "Petite Meller" vagy?
Már fiatalkoromban, amikor dalokat írtam és felvettem őket a kazettás magnómra. Nem gondolom, hogy magától válunk azzá akik vagyunk, egyszerűen csak elérsz egy pontot amikor hirtelen mindennek értelme lesz és a a puzzle helyreáll. Végre azt csinálhatom amit szeretek. Elértem amit szerettem volna.