Henry Holland & Cher Webb

Mivel a House of Holland most ünnepli a tizedik évét, Henry Holland és Cher Webb, a sminkmester, közös munkáikról, rave barlangokról és változatos életükről számolnak be.

A "Divatra teremtve" vezető divattervezőket és sminkmestereket szólaltat meg a kreativitásról, együttműködésről és a kifutók világáról.

Nehéz elhinni, de tíz év telt el azóta, hogy először láttuk a rövidrevágott hajú Agyness Deynt, topokban, amik azt kiáltották, "UHU GARETH PUGH" és "CAUSE ME PAIN HEDI SLIMANE". Henry Holland évekkel azelőtt tervezte ezeket a felsőket, mielőtt a high fashion is rákapott volna a hasonló áruk kultúrájára. A House of Holland "Fashion Grouppie" pólói berobbantak a köztudatba, egy teljesen új stílust diktálva. Ugyanannyi tiszteletet mutat a rajongók felé, mint maguk a tervezők felé. Egy szerény pólónak indult, de az évek során, miközben Holland London egyik legexcentrikusabb tervezőjévé vált, egy olyan vállalatot hozott létre, ami képviseli az optimizmust, befogadást és mindenek felett a szórakozást a divattal.

"Nehéz elhinni, de tíz év telt el azóta, hogy először láttuk a rövidrevágott hajú Agyness Deynt, topokban, amik azt kiáltották, "UHU GARTEH PUGH" és "CAUSE ME PAIN HEDI SLIMANE", bárkire, akik odanéztek."

Ez ösztönös öröm, jól összepárosítva smink különlegességekkel és holland munkatársával, Cher Webbel. Amikor először dolgoztak együtt a Resort fotózáson három évvel ezelőtt, a duó újra összeállt Holland tíz éves retrospektív bemutatójához, ami a V&A Fashion on Motion egyik része volt - ez egy nyilvános kifutón játszódó bemutató volt, a márka elhivatott követői számára.

Cher Webb: Henry megközelítése mindig szórakoztató, színes és barátságos. Amikor vele dolgoztam, minden alkalommal úgy éreztem, mindannyian egy csapat részei vagyunk. Mindegyik ruhát hordanám! Mindig, amikor látom a tervezéseit, úgy vagyok vele, hogy "Jaj arról megfeledkeztem, azt is fel szeretném venni, és azt is, meg azt is!" Mindig teljesen jelen van a fotózásokon és a bemutatókon is. A legtöbb ember csak beugrik, és el is megy, de ő végig ott van, és belefolyik a történésekbe.

Henry Holland: Az nem normális?! Kérdezem, hogy "Mit csinálsz az arcával? Ki mondta, hogy ezt csináld?" (nevet) Mindig úgy érzem, hogy jó a hangulat. A branding a játékosságról és a szórakozásról szól, szóval fontos, hogy ez érezhető legyen a studió hangulatán is, ahol dolgozunk, és a fotózásokon is. Számomra olyan, mint elmesélni egy történetet - ezt ellehet a kifutó dizájnja segítségével, a fényekkel, zenével, sminkkel, hajjal és a körmökkel való játszással is érni. Ezek pontosan ugyanolyan fontosak, mint a ruhadarabok, mert a történet elmesélése a cél.

"A ruháim elég extrémek és vadak, ezért fontos, hogy olyan képet lássanak, hogy nem csak egy nyúl vagyok a rivaldafényben."

Cher Webb: Mindig van egy erős ötleted, mielőtt megérkezem és már megtervezted a kollekciót ezzel a személlyel a gondolataidban. Egyből tudod, hogy ehhez rúzs kell-e, ha valami élénket szeretnél, vagy mint nyáron, csillogó bőrt a Rave Cave-hez! (Henry Holland hacienda inspirálta kollekciója a London Collections-höz: Men this year). Csillámmal voltak beborítva.

Henry Holland: Mindig nagyon trükkös, hogy a kinézetem szofisztikált legyen, amikor csak "Úgy akarjuk, hogy kinézzenek, mintha izzadnának!" és 3 napos szempillaspirál legyen rajtuk. De nem volt olyan helyzet, ahova nem illett volna. Szerintem mi megértettük milyen a házasság. Néha, amikor egyforma sminket alkotsz, természetesen a sötét ajkak nem minden nőnek állnak jól. A legutolsó őszi/téli bemutatóra mindegyik lány máshogy nézett ki: más haj, más méretek, más magasság....

Cher Webb: Pontosan. Inkább, mint katona kinézzettel vonuljon minden lány a kifutón. Egy kicsit a dobozon kívül gondolkodunk.

Henry Holland: Mostanában szerintem a divatra ez sokkal jobban jellemző. Annyi nagy névvel rendelkező lány van, különleges személyiséggel, egy kicsit hagyjuk érvényesülni őket - nem úgy, mint a 2000-es évek egyenruhás időszakában. A ruháim elég extrémek és vadak, ezért fontos, hogy olyan képet lássanak, hogy nem csak egy nyúl vagyok a rivaldafényben, mert a ruhák nem fognak helyettünk beszélni. Ott kell lenned teljesen neked is.

Cher Webb: A lányok mostanában kérdezgetik például, hogy "Kihúznád a szemem?". Tényleg úgy érzik, hogy megkérdezhetik, mert az utóbbi kollekciókban nem volt ez szigorúan megszabva. Vagy elmennek a mosdóba, és amikor visszajönnek, szólok a tervezőnek, hogy "Ne hidd, hogy ezt én csináltam!"

Henry Holland: Ha női ruhákat tervezel férfiként, mindig egyeztetned kell a nőkkel az életedben. Ez lehet történelmi személy, vagy az emberek körülötted, akiket személyesen ismersz és inspirálnak. Fontos, hogy beletedd ezeket a személyiségeket a bemutatókba. Mint például a pólóknál. Eredetileg csak magamnak és a kisebb baráti társaságomnak terveztem őket, de aztán tetszett az embereknek amit készítettem. Olyan divat srácoknak készültek, mint amilyen én vagyok: olyan érzés, mint megpróbálni bejutni a divathétre és átmászni a kerítésen, hogy valamiféleképpen megmutasd bámulatodat az emberek számára.