FELICITY HAYWARD

A plusz size szupermodell az aranykor örök csillogásáról, a turkált cuccokról és Rod Stewartról mesél.

Az én szépségemben, a divat és a kultúra területének legizgalmasabb arcai mesélnek arról, hogy a szépség fogalma számukra mit is jelent.

Ő az a London külvárosából származó mosolygós, platinaszőke lány, aki már a Vogue, a Glamour és a Numéro fotós anyagaiban is feltűnt, az i-D magazin, találóan Showtime névre keresztelt számának borítóján pedig szintén láthattuk már. Ha valaki alig néhány turkált ruhadarabbal, némi tussal és vörös rúzzsal képes megidézni a mozivilág aranykorát, akkor az kétségtelenül Felicity Hayward.

"Mindig is magabiztos típus voltam. Plusz size modellként válogatásokra jártam, és rendre vékonyabb lányokkal voltam körülvéve, ami engem egyáltalán nem zavart, hiszen mindig is elégedett voltam magammal, ráadásul rengeteg szeretetet és támogatást kaptam. Még akkor is, amikor kislányként arányaiban sokkal nagyobb súlyú voltam, mint most, a nagyszüleim azt sulykolták belém, hogy szép vagyok.”

"A nagyanyám, Sybil kifejezetten csinos nő, és bár soha nem volt sok pénze, mindig pazarul nézett ki szürke szemeivel és az ötvenes évekbeli tartós dauerjével. Az ő stílusa - némiképp lecsupaszítva -, egyszerű smink, élénk, korallszínű körömlakk, és valami, ami kihangsúlyozza a megjelenését, mondjuk egy cseresznyeszín kiegészítő vagy egy arany kabát. Elég alábecsült stílus, amire ő azért büszke volt.”

„Az utcája végén minden szünidőben bolhapiacot tartottak, mi pedig jó korán felkeltünk, hogy megszerezzük az összes csillogó holmit. Ez mindig egy rituálé volt számunkra, ami valószínűleg csak fokozta a régi Hollywood világát idéző sminkek iránti későbbi rajongásomat. A fekete szemkihúzás és a vörös rúzs 13 éves korom óta része az életemnek!

„Szeretem a szőkéket. Bár én sötét hajjal nőttem fel, imádtam Rod Stewart külsejét a Do You Think I’m Sexy?-ben. Úgy éreztem, menthetetlenül gyönyörű. Először szőke szempillaspirállal húztam csíkokat a tincseimbe, aztán persze amikor már idősebb lettem, áttértem a festésre.”

„Ami a stílusomat illeti, elég bátor vagyok, és egyébként azt hiszem, épp ez az oka, amiért az emberek mindig is féltek megjegyzést tenni a súlyomra.”

 

"Világéletemben kísérleteztem. Ami a stílusomat illeti, elég bátor vagyok, és egyébként azt hiszem, épp ez az oka, amiért az emberek mindig is féltek megjegyzést tenni a súlyomra. Én tényleg teszek arra, amit mások mondanak, pont ezért mindig példakép voltam a többi plus size modell számára.”

"Sajnos a divatszektorra nem jellemző a sokszínűség, és ez a fogyasztói trendek miatt van. Minél több olyan magazint vesznek az emberek, amin "kevésbé hagyományos" címlaplányok vannak, annál többen fognak olyan ruhát vásárolni, amit fekete bőrű, plus size vagy akár transznemű modellek mutatnak be, és a márka kénytelenek lesznek reagálni minderre.”

"Az igazi szépség abból fakad, hogy boldogok vagyunk. Ha szeretet vesz körül bennünket, az biztosítja, hogy mindig szépnek érezzük magunkat."