DEMONE ROBERTS

"A szemöldök királya" Damone Roberts megosztja a legfontosabb szemöldökformázó praktikákat

A Scene Stealers-ben kreatív művészek határozzák meg a zenei, művészeti és éjszakai élettel kapcsolatos trendeket lebontva a
három fő inspiráló területükre

Makulátlanul hibátlan barázda nélküli arc a mai erősen photoshoppolt és Instagram által eláztatott világban szinte már kötelező, de fontos megjegyezni, hogy a szemöldök művészetét egyetlen embernek köszönhetjük: Damone Roberts-nek. Más néven "A szemöldök király", ennek a hollywoodi művésznek a keze között már megfordultak olyan celebek mint Beyonce, Madonna, Gweneth Paltrow, Channing Tatum és Robert Downey Jr. "A szépség filózófiám nagyon egyszerű" mondta Robert miközben a sikeréről mesél. "Vallom, hogy minden arc megérdemel egy tökéletes keretet." Most Ő fog a top három szépség ikonjáról vallani, valamint arról, hogy a szemöldököknek miért ikreknek kell lenniük nem csak testvéreknek és megosztja velünk a legfontosabb tanácsát is a szemöldökformázásról

Diana Ross
"Egyik legkorábbi emlékem az, ahogyan pelenkás gyerekként rohanok be a nappaliba, hogy láthassam Dianai Ross-t a TV-ben. Mindig gyönyörű volt és elegáns és büszke volt arra, hogy ellenálhatatlan. Feltupírozthatta a haját, ledobhatta a szőrméjét a földre, bármit tett, fesztelenül tette azt. Már fiatal koromban is rájöttem arra, hogy a saját törvényei szerint élt."

Kate Moss
"Imádom, hogy Kate Moss egyedi és képes befolyásolni a trendeket, de sohasem követte azokat. Saját trendeket alkot és hihetetlen, de mindenki követi őt. Tetszik, ahogy megformálta a művészetét. Az emberek általában azt gondolják, hogy egy fényképezőgép kamerája előtt pózolni egyszerű feladat, pedig nem az. Kőkemény munka! A tény, hogy a mai napig sikeresen dolgozik csak azt bizonyítja mennyire zseniális abban, amit csinál."

Angelina Jolie
"Az arca nem is lehetne a tökéleteshez közelebb és akkor meg sem említettük azt a rengeteg tiszteletre méltó munkát, amit tesz. Említsük meg azt is, hogy rendkívül tehetséges. Annyira tökéletes az arca, hogy nehéz melléhibázni, mégis úgy gondolom, hogy tudnék készíteni neki egy jobban passzoló szemöldök formát. A vékony szemöldöke még inkább kihangsúlyozza szikár testalkatát. Meggyőződésem, hogy ha egy kicsit vastagabb szemöldököt próbálna ki, az egész megjelenését lágyabbá tenné."

Mi teszi különlegessé a te szemöldökformázó technikádat?
Azt hiszem én voltam az első, aki nem mű szemöldököt akart kreálni az eredeti helyett. Nők gyakran mondják nekem azt, hogy "Ez az első alkalom, hogy szemöldökformázás utáni arclemosáskor még mindig a helyén van a szemöldököm!". Ha tiszta lappal szeretnél indulni, muszáj, hogy egyénre szabott, csak neked szóló elképzelésre hallgass. Nem készítheted mindenkinek ugyanazt a sablon-szemöldökformát, mert képtelenség, hogy mindenkinek jól álljon. Saját magam is azt vallom és a csapatomnak is azt tanítom, hogy szemöldökformázásnál az egyéni tulajdonságokat kell figyelembe venni és azt hiszem ezzel a képességünkkel tűntünk ki a tömegből.

"Azt üzenem annak, aki szerint "A szemöldökök testvérek legyenek ne ikrek", hogy fogalmuk sincs mit csinálnak. A szemöldököknek igenis ikreknek kell lenniük! – Damone Roberts

Mi a különlegessége a Te szemöldökformázó technikádnak?
Szemöldökformázás közben a vendég háta mögött állok, ami tudom, hogy nem szokványos. Nem szemben állok velük. A vendég mögé állok, hátradöntöm a fejüket az ölembe és madártávlatból nézem meg, mert így az arcuk teljes alakját látom. Azt tapasztaltam, hogy ha szemben állok a vendéggel, akkor végeláthatatlanul egyik szemöldökről a másikra ugrálok, emellett az emberek meg egyfolytában beszélnek és mindeközben mozog a fejük. De amikor fekszenek, mozdulatlanok és mindkét oldalon ugyanazon a ponton tudod folytatni a munkát és így azonosra tudom formázni az íveket és a végeket. "Azt üzenem annak, aki szerint "A szemöldökök testvérek legyenek ne ikrek", hogy fogalmuk sincs arról mit csinálnak. A szemöldököknek igenis ikreknek kell lenniük. Mindenképpen! Csak megfelelően kell őket formázni.

Mi a legfontosabb szemöldökformázással kapcsolatos tanácsod?
Azt mondanám, hogy ne feledd szemöldökszedés közben, hogy a kevesebb több. Mindenkit arra biztatnák, hogy olyan sűrűre és hosszúra hagyja meg a szemöldökét amennyire csak lehet. Véleményem szerint a vékony szemöldök öregít, ezzel szemben pedig a vastagabbak lágyítják az arcot. Figyeld meg, hogy az olyan mesékben mint például a "Hamupipőke" vagy a "Hófehérke", a hercegnőknek mindig vastagabb szemöldöke van, míg a Gonosz Mostohának és a Mostohatestvéreknek vékony. És ez nem véletlen, mert a vékony szemöldöktől gonoszabbnak és komorabbnak tűnsz.

A legutóbbi trendek szerint már a férfiakat is elérte a szemöldökformázás. Véleményed szerint miért kezdtek el foglalkozni a szemöldökükkel a férfiak?
Szerintem ez a M•A•C-nek köszönhető. Úgy gondolom a M•A•C -nek úttörő szerepe volt a férfiak figyelmének szépségipar felé fordításában, különös tekintettel arra, hogy a szóvivőjük RuPaul. Szeretném, ha mindenki -férfi vagy nő- elhinné, hogy tényleg rendben van az, ha valaki hiú, ha odafigyel magára, ha sminket visel és ha formázza a szemöldökét. És ez a mentalitás a M•A•C-nél kezdődött el, szent meggyőződésem!