TK & Cipriana Quann

A hihetetlenül stílusos egypetéjű ikrek,
TK & Cipriana Quann bemutatják divatikon-státuszuk gyökereit.

Váratlan Sztárok rovatunkban kreatív, a zenei,
művészeti vagy éjszakai élet kreatívjai mutatják be azt a három inspiráló forrást, akik befolyásolják a stílusukat.

Azt gondolhatnánk, hogy ha az ember egy ikerpár egyik tagja,
akkor keményebben kell dolgoznia, hogy megtalálja az egyéniségét. Ez azonban nem volt probléma a hihetetlenül stílusos egypetéjű ikerpár, TK és Cipriana Quann számára, akik sohasem féltek attól, hogy eltérjenek a megszokottól, ha a szépségről és a stílusról volt szó. Baltimore külvárosában felnőve a két lány már fiatal korától kezdve kreatív eszközként használta a divatot.

bolhapiacok és garázsvásárok világát, miközben édesanyjuk - aki egy orvosi eszközöket forgalmazó cég vezetője és a család kenyékeresője volt - megtanította őket az erős női szerepek fontosságára. Tinédzserkorukban a lányokban felébredt a szenvedély, hogy ruháikat saját személyiségükre szabják, varrják, a turkálókban levadászott ruhákból pedig egyedi darabokat készítsenek.

Ma TK TK Wonder néven elektronikus zenével foglakozik,
Cipriana pedig társalapítója és főszerkesztője az Urban Bush Babes nevű életmód-oldalnak. Mindketten New Yorkban élnek és annyira egyedi, eklektikus stílust alakítottak ki, amit nehéz behatárolni. Bár látszólag mindketten kedvelik a világos ajkakat, erős szemöldököt és dús hajat, a további szépségideáljaik teljesen szerteágazóak, téren és időn átívelőek. Itt most három kedvenc stílusikonjukról beszélnek és lubickolnak a stílusok szabad értelmezésében.

Scene Stealers

Anyukánk - "az első nő, akire felnéztünk, ami a stílust illeti. Sosem félt új dolgokat kipróbálni."

Diane Keaton - "akinek megvan az önbizalma, hogy szembe menjen a konvenciókkal"

Solange - "az önbizalom a legjobb kiegészítő, amit egy ember felölthet"

1. Anyuánk
TK: "Anyukánk hatalmas inspirációt jelent számomra és a
testvérem számára is. Mindig is nagyon vibráló személyiség volt, szerintem innen jön a színek iránti szeretetünk. Amikor gyerekek voltunk, mindig nagyon változatos stílusa volt és én is így látom a saját stílusomat - ha tetszik valami, akkor felveszem, legyen szó bohém cuccokról, kissé vadabb dolgokról, klasszukis vagy laza ruhákról. Úgy nőttünk fel, hogy megvolt az önbizalmunk magunkkal szemben és nem hagytuk, hogy mások negatív nézetei befolyásoljanak. Emiatt már fiatal koromtól fogva kicsit őrült stílusom van, olyasmiket hordtam tinédzserként, amit más most sem venne fel."

Cipriana: "Anyukánk volt az első nő, akire felnéztünk, a
stílust tekintve, bármit hajlandó volt kipróbálni. Minden este kiválasztotta a ruháinkat a másnapi iskolához és szeirntem innen jön az a szokásunk, hogy megtervezzük a szettjeinket, vagy legalábbis sokat foglalkozunk azzal, hogy mit vegyünk fel."

"Úgy nőttünk fel, hogy megvolt az önbizalmunk és
nem hagytuk, hogy mások negatív véleménye befolyásoljon."

2. Diane Keaton
Cipriana: "Annyira szeretem Diane Keatont. Neki megvan az önbizalma, hogy szembemenjen a konvenciókkal, azzal, ami egy adott időben a divat világában történik. Ki akarja fejezni magát és tudja, hogy a divat kiváló eszköz ehhez. Az ő nőies, de mégis nemtelen stílusa olyasvalami, amihez tudok viszonyulni. Amikor fiatalok voltunk, apukánk sokszor elvitt a turkálóba és régiségboltokba és annyit mondott "ne féljetek, akár a férfiruhák közé is benézni - azért mert lányok vagytok, nem jelenti azt, hogy ne hordhatántok fiúruhákat is" A mai napig szeretem a férfiruhákat a gardróbomban.
TK: "Én is szeretek férfi ruhákat hordani, valami nőies csavarral, szóval megértem, hogy Cipriana miért szereti Diane Keaton stílusát. Szerintem sok nő számára az a szexi, ha sokat megmutat a testéből, de Diane Keaton az élő cáfolata ennek az elképzelésnek."

3. Solange
TK: "Imádom Solange stílusát. Nagyon magabiztos saját magát illetően, ami lehetővé teszi számára, hogy olyan ruhákat hordjon, ami másokon nem állna jól, de rajta természetesnek hat. Azt hiszem, az önbizalom a legjobb kiegészítő, amit egy ember felölthet."
Cipriana: "Ami nagyon tetszik Solange stílusában, hogy az élénk színeket és a vegyes mintákat részesíti előnyben. Ez az, ami iránt TK hosszú időn át vonzódott, még a késői tinédzser éveinkben is. Amúgy teljesen egyetértek azzal, amit TK mondott az önbizalomról - a stílus többről szól, mint a szépség.

A stílusok szabadságát hirdetitek - nem éreztek nyomást, hogy meghatározzátok önmagatokat.
TK: "Így igaz. A 70-es évek a kedvenc évtizedem, de valójában mindent szeretek. Egyik nap nagyon lepattantan öltözöm fel, szakadt farmer, póló, másnap bőrdzseki, aztán egy kimonó, aztán egy hosszú ruha…egy kicsi mindenhonnan. Nem szeretem magamat korlátok közé szorítani és nyitott vagyok rá, hogy úgy öltözzek, ahogy épp érzem magam aznap reggel. Ez persze a vásárlást egy picit megnehezíti!"

Hol szoktatok vásárolni?
TK: "Imádjuk a vintage boltokat. Van egy csodás kis bolt Brooklynban, a Mobile Vintage, ahol minden tíz dollárnál olcsóbb, de amúgy nagyon minőségi vintage ruhákat árulnak. Szeretem  Beacon's Closet-et is, amit biztos sokan ismernek. Azt ajánlom, hogy ha valaki turkálóba megy, mindig írjon előre egy listát - mint amikor elmegy a közértbe - mert így nem veszti el a fejét a sok lehetőség miatt.